IMG_1496.jpg/enthoven-04.jpg/IMG_1497.jpg/IMG_1479.jpg/naamloos.JPG/header6.jpg/slider.jpg/

Waterzuivering: zero-emissie ook al op de agenda

De goedkeuring voor 95% zuivering is voor Patron Agri Systems Group binnen. Nu gaat het bedrijf verder werken aan de 100% zuivering.

Nederland loopt voorop in regelgeving binnen de EU. En de EU loopt, op haar beurt, weer voorop in de wereld. Resultaat? Water gaat belangrijker worden en daardoor duurder. Het zuiveren van het spuiwater is daar een goed voorbeeld van. Vanaf 2018 moet al het spuiwater dat geloosd wordt voor 95% gezuiverd worden van gewasbeschermingsmiddelen. Vanaf 2027 mag er helemaal niet meer geloosd worden. Een doelstelling die Patron Agri Systems Group ingepland heeft op de agenda.

zero

Onlangs kreeg Patron Agri Systems Group de goedkeuring van BZG om hun oplossing, Apollo Plus, op de lijst te zetten. Voor telers en handhavers is het daarmee duidelijk dat de zuiveringsinstallatie aan het verplichte minimale zuiveringsrendement voldoet.

De Apollo Plus haalde in een door de WUR uitgevoerde test maar liefst 99,9 % van de gewasbeschermingsmiddelen uit het water. De Apollo Plus kwam, mede, tot stand door Helen Boxhoorn. Zij studeerde chemische technologie aan de TU Delft. De komende jaren zal ze verder werken aan, een door Patron geboden, oplossing om tot 0% emissie te komen. Hierbij is met name het verwijderen van natrium een voorwaarde voor het 100% hergebruik van water.

Voor meer informatie:
Patron Agri Systems Group
Helen Boxhoorn
helen@enthoventechniek.nl