IMG_1496.jpg/enthoven-04.jpg/IMG_1497.jpg/IMG_1479.jpg/naamloos.JPG/header6.jpg/slider.jpg/

Verhuizing

Door groei en aantrekkende markt is Enthoven en Patron Agri Systems uit huidige huisvesting gegroeid. Om continuïteit en toekomstige groei voor onze klanten te kunnen waarborgen gaan we medio 2018 verhuizen. Onze nieuwe locatie wordt:

Vrije-Harnasch 126 in Den Hoorn

20171015_140736_resized_1 20171015_140808_resized_1

Persbericht zuiveringsinstallatie

In de BZG-lijst met zuiveringsinstallaties wordt vanaf heden ook opgenomen of door de BZG beoordeelde zuiveringsinstallaties voldoen aan het ten minste 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid.

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) neemt vanaf heden in de beoordeling ook mee of een zuiveringsinstallatie voldoet aan tenminste 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid.

Voor de zuiveringsinstallaties die reeds op de BZG-lijst staan is een aanvullende beoordeling uitgevoerd. Daaruit blijkt dat met de zuiveringsinstallaties die nu op de BZG-lijst staan ook kan worden voldaan aan het tenminste 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid.

De beoordeling op het 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid zal ook worden verwerkt in het ‘Meetprotocol voor het testen van het zuiveringsrendement van zuiveringsinstallaties glastuinbouw’.

De BZG-lijst is te vinden op: https://www.helpdeskwater.nl

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de BZG mevr. C.A.M. Baltus van RWS Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL); tel. 06-51103638, e-mail; corine.baltus@rws.nl

Waterzuivering: zero-emissie ook al op de agenda

De goedkeuring voor 95% zuivering is voor Patron Agri Systems Group binnen. Nu gaat het bedrijf verder werken aan de 100% zuivering.

Nederland loopt voorop in regelgeving binnen de EU. En de EU loopt, op haar beurt, weer voorop in de wereld. Resultaat? Water gaat belangrijker worden en daardoor duurder. Het zuiveren van het spuiwater is daar een goed voorbeeld van. Vanaf 2018 moet al het spuiwater dat geloosd wordt voor 95% gezuiverd worden van gewasbeschermingsmiddelen. Vanaf 2027 mag er helemaal niet meer geloosd worden. Een doelstelling die Patron Agri Systems Group ingepland heeft op de agenda.

zero

Onlangs kreeg Patron Agri Systems Group de goedkeuring van BZG om hun oplossing, Apollo Plus, op de lijst te zetten. Voor telers en handhavers is het daarmee duidelijk dat de zuiveringsinstallatie aan het verplichte minimale zuiveringsrendement voldoet.

De Apollo Plus haalde in een door de WUR uitgevoerde test maar liefst 99,9 % van de gewasbeschermingsmiddelen uit het water. De Apollo Plus kwam, mede, tot stand door Helen Boxhoorn. Zij studeerde chemische technologie aan de TU Delft. De komende jaren zal ze verder werken aan, een door Patron geboden, oplossing om tot 0% emissie te komen. Hierbij is met name het verwijderen van natrium een voorwaarde voor het 100% hergebruik van water.

Voor meer informatie:
Patron Agri Systems Group
Helen Boxhoorn
helen@enthoventechniek.nl

Apollo Plus gecertificeerd om gewasbeschermingsmiddelen uit water te verwijderen

De Apollo Plus is goedgekeurd door de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG). Dit betekent dat tuinders met dit nieuwe waterzuiveringssysteem van Enthoven Techniek in één keer kunnen voldoen aan de verplichte waterzuiveringswet per 1 januari 2018. 

Goedgekeurde zuiveringstechniek

Tuinders zijn vanaf 1 januari 2018 verplicht hun lozingswater te zuiveren van gewasbeschermingsmiddelen. Enthoven Techniek heeft daarom een nieuw waterzuiveringssysteem op de markt gebracht genaamd de Apollo Plus. Het systeem is gebaseerd op een techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van waterstofperoxide in combinatie met lagedruk UV. De lijst met goedgekeurde zuiveringssystemen waaronder de Apollo Plus, kan bekeken worden op bzg-lijst_20161018.pdf van de Rijksoverheid.

Gebruiksvriendelijk systeem

Het lozingswater, afkomstig uit substraat- of grondgebonden teelt, wordt het systeem ingepompt waarna het water door zandfilters wordt geleid die eerst de grove deeltjes verwijderen. De afbraak van de gewasbeschermingsmiddelen vindt plaats door waterstofperoxide toe te voegen en het water door lagedruk UV-reactoren te leiden. Zodra het water de reactoren verlaat, is het direct gezuiverd.

De Apollo Plus is een standalone installatie en kan rechtstreeks aangesloten worden tussen rioolbuffersilo en riool, mits het riool over voldoende capaciteit beschikt om het lozingswater af te voeren. Er is geen actief koolfilter nodig en de onderhoudskosten zijn laag. Slechts één behandeling van het lozingswater is voldoende om de gewasbeschermingsmiddelen te verwijderen. Dit alles maakt het systeem uiterst gebruiksvriendelijk. De Apollo Plus kan geproduceerd worden naar de wensen van de afnemer en is geschikt om elke capaciteit lozingswater aan te kunnen.

apollo_plus_foto

Zeer effectief

Het Apollo Plus systeem is getest door Wageningen UR Glastuinbouw volgens het daarvoor ontwikkelde testprotocol. De testen zijn uitgevoerd met standaardwater. Dit water is representatief voor lozingswater uit de glastuinbouw doordat er onder andere elf verschillende gewasbeschermingsmiddelen aan zijn toegevoegd. De testen hebben uitgewezen dat een gemiddeld zuiveringsrendement van 99,9% behaald wordt. Dit betekent dat de Apollo Plus een zeer robuust systeem is waarmee volledig aan de zuiveringsplicht wordt voldaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Enthoven Techniek (onderdeel van de Patron Agri Systems Group),  telefoon 0174-517161

Patron Agri Systems International trots op duurzame bijdrage aan Oostenrijks modernste tomatenteeltbedrijf

Deze week vindt de feestelijke opening plaats van de nieuwbouw van Oostenrijkse tomatenteler Zeiler in Enzersdorf an der Fischa. Voor dit ultramoderne bedrijf heeft Patron Agri Systems International de gehele elektrotechnische- en watertechnische installatie uitgevoerd.

Duurzaamheidseisen
Het teeltbedrijf van bijna 8 hectare ligt onder de landingsbaan van Vliegveld Wenen. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste, veelal Nederlandse, technieken om aan de duurzaamheidseisen van afnemers te voldoen. De kas is voorzien van een Air & Energy systeem waardoor temperatuur en luchtvochtigheid zeer nauwkeurig te sturen zijn. De nabij gelegen Biocentrale, de grootste van Oostenrijk, levert warmte en CO2.

Hightech
De hightech electrotechnische installaties van Patron Agri Systems International dragen bij aan de optimalisering van de teelt en het eindproduct. Om ook duurzaam en efficiënt om te gaan met water is de watertechnische installatie voor het bedrijf op maat uitgewerkt en geïnstalleerd. Door de totale automatisering van de componenten water, klimaat en energie, worden met behulp van een Priva procescomputer de bedrijfsgegevens verzameld en direct omgezet in effectieve oplossingen op het bedrijf.

Watertechniek

Watertechniek

????????????????????????????????????

Laatste hand wordt gelegd aan technische installatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie
Patron Agri Systems International is, samen met Enthoven Techniek en Patron Agri Systems, onderdeel van de Patron Agri Systems Group. De bedrijven zijn gespecialiseerd in technische installaties op het brede gebied van water, elektra en licht in de glastuinbouw. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Begelinger, telefoon 0174-517161 / mobiel 06 10755934.

Horti-Q certificaat voor Patron Agri Systems Group

De Patron Agri Systems Group B.V. heeft het HortiQ certificaat gehaald.niels-van-der-lingen-web

Deze week was de officiële overhandiging van het certificaat door voorzitter Greenport Holland Loek Hermans aan Niels van der Lingen van Enthoven Techniek, onderdeel van de Patron Agri Systems Group.

Het HortiQ certificaat is een onafhankelijk en objectief kwaliteitssysteem voor kassenbouwers, installatiebedrijven en andere technische toeleveranciers aan de glastuinbouw. Om het certificaat te mogen gebruiken, moeten de geleverde producten en de interne organisatie, inclusief het kwaliteitsbeleid, van het bedrijf voldoen aan vastgestelde criteria. Dit wordt door een onafhankelijke audit, door KIWA, gecontroleerd. De beoordeling is 3 jaar geldig en wordt weergegeven op www.hortiq.nl.

HortiQ is de garantie dat er heldere procedures zijn vastgelegd en dat deze worden nageleefd. Dankzij de objectieve criteria voor water en verwarming weten alle betrokken partijen waar zij aan toe zijn. Het toont het vakmanschap en efficiëntie van de Patron Agri Systems Group B.V. aan en biedt extra zekerheid voor de teler.

Patron Agri Systems Group partner in nieuwbouw Monsanto

Patron Agri Systems Group gaat haar kennis en expertise inzetten bij de bouw van het nieuwe kassencomplex van zaadveredelingsbedrijf Monsanto in Bergschenhoek: Patron is hier verantwoordelijk voor alle klimaat-, elektro- en watertechnische zaken. Woensdag 10 november werd de officiële overeenkomst gesloten.

Monsanto

v.l.n.r.: Ard Kragten (Monsanto), Ronald Begelinger (Patron), Philip van Herterijck (Monsanto), Theo Stigt (Monsanto) en Dick Marck (DLV Glas & Energie) op de plek van de nieuwbouw.

Enkele maanden geleden ging de schop in de grond voor het nieuwe kassencomplex voor groentezaadproductie van Monsanto in Bergschenhoek. Dit complex gaat 37.000 m2 tellen en wordt opgedeeld in 18 teeltafdelingen en 6 opkweekafdelingen. Eind 2011 wordt het nieuwe bedrijf opgeleverd.

Alle werkzaamheden met betrekking tot klimaat-, elektro- en watertechniek worden uitgevoerd door Patron Agri Systems Group. Monsanto koos bewust voor Patron als partner. “De mensen van Patron begrijpen wat wij willen en belangrijk vinden”, zegt Ard Kragten, Productie Sitemanager bij Monsanto Bergschenhoek. “Vanaf het eerste gesprek dachten zij met ons mee en kwamen zij met goede suggesties. En heel belangrijk: Patron begrijpt dat een optimale veiligheid tijdens de bouwwerkzaamheden voor ons heel belangrijk is. Zij zorgen er op deskundige en professionele wijze voor dat de veiligheid maximaal geborgd is.”

Over Patron Agri Systems Group

Patron Agri Systems Group is in 2008 ontstaan uit de samenvoeging van Enthoven Elektra in De Lier, Elektro Limburg in Maasbree en Hoogendoorn Projects; voorheen een onderdeel van Hoogendoorn Automatisering in Vlaardingen. In 2009 werd ook automatiseringsbedrijf AEM in Maasbree onderdeel van de holding.
Door bundeling van de expertise en ervaring van deze installatiebedrijven is een uitermate sterke marktspeler ontstaan, met een toonaangevende positie in de tuinbouw.

Sterke prestaties van de Patron Agri Systems Group in de internationale markt voor landbouw

De Patron Agri Systems Group is recent zeer succesvol geweest in in haar internationale expansie. Momenteel zijn we bezig met projecten in Turkije, China, Korea, Tanzania, Mexico, Duitsland, België, Australië, Polen, enz.

De projecten omvatten alle soorten installaties: elektrotechniek, irrigatie, verwarming, scherming, enz.

Zowel Priva als Hoogendoorn computers worden gebruikt in deze projecten voor de controle van het klimaat.